جايبه لكم النهارده القرص طريه
سهله وبسيطه وكمان لذيذه جدا تنفع عشا خفيف او فطار امي كانت دايما تعملها
لينا وبتحط معاها قشطه بس طبعا فلاحي طازه انا طبعا مش عندي فحطيت من
الجاهزه
شوفوها في الاول عشان افتح نفسكم
نشوف المقادير
5 كوبات ونص دقيق ( كيلو دقيق بس انا بعياره بالكوبايه )
كوب سمنه
نص كوب قشطه ( يفضل بلدي طبعا )
معلقه كبيره خميره فوريه
معلقه كبيره سكر
معلقه كبيره بيكنج بودر
معلقه صغيره ملح
حليب سايل للعجن ( تقريبا كوبايتن الا ربع )
ادي الخميره مع السكر وربع كوبايه حليب دافي ونسيبهم يخمروا
السمن (يكون دافي مش لازم تقدحيه ) مع القشطه ونفركهم كويس مع الدقيق
وبعدين نضيف الخميره وبالحليب الدافي نعجن لحد ما تكون عجينه ناعمه ومتماسكه
وعلي ما تخمر نكون حضرنا الحشوه بتاعتنا ( انا حشيت تمر وجبنه وعملت شويه ساده )
ودي طريقه التمر عشان كتير سألوه عليه
بعد ما تشيلي النوا من التمر تحطي شويه زيت او معلقه سمنه بلدي عليه
وعلي النار هاديه خالص لحد ما يطري وبعدين اكوره بالشكل ده
وده بالجبنه والساده
ندخلها الفرن تحت حراره 180 درجه من 10 ــ ربع ساعه او تحمر معاكي
واهم حاجه ياحلوين بعد ما تستوي نغطيها كويس عشان تتطري معانا عشر دقايق ربع ساعه تلاقيها طريت وبقيت
روووعه
منقول من منتدى فتكات
شوفوها في الاول عشان افتح نفسكم
5 كوبات ونص دقيق ( كيلو دقيق بس انا بعياره بالكوبايه )
كوب سمنه
نص كوب قشطه ( يفضل بلدي طبعا )
معلقه كبيره خميره فوريه
معلقه كبيره سكر
معلقه كبيره بيكنج بودر
معلقه صغيره ملح
حليب سايل للعجن ( تقريبا كوبايتن الا ربع )
ادي الخميره مع السكر وربع كوبايه حليب دافي ونسيبهم يخمروا
وبعدين نضيف الخميره وبالحليب الدافي نعجن لحد ما تكون عجينه ناعمه ومتماسكه
وعلي ما تخمر نكون حضرنا الحشوه بتاعتنا ( انا حشيت تمر وجبنه وعملت شويه ساده )
بعد ما تشيلي النوا من التمر تحطي شويه زيت او معلقه سمنه بلدي عليه